WordPress slug aanpassen

Een WordPress slug zul je misschien denken? Yes een slug! Dat is het stukje wat achter je standaard URL komt te staan. Voor dit blog is dit de url:

https://www.website-advies-bureau.nl/wordpress/tips-wordpress/wordpress-slug-aanpassen/

Het gele stuk dat is de slug van deze pagina.

WordPress maakt altijd automatisch een slug aan voor de pagina. Maar wat als je de pagina een naam geeft maar dan besluit om iets anders met de pagina te doen? Dan past de slug niet meer bij het onderwerp van de pagina. Gelukkig is het aanpassen van de WordPress slug super makkelijk!

WordPress slug aanpassen

Onder je titel staat de permalink voor je pagina of blog. Helemaal achteraan die link staat de knop bewerken. Wanneer je hier op klikt kun je gemakkelijk de slug aanpassen:

WordPress slug aanpassen

Dan kun je de slug aanpassen en klikken op OK:

WordPress slug aanpassen

Daarna de pagina opslaan en je slug is veranderd!

Wel opletten!

Dit lijkt misschien te makkelijk om waar te zijn en eigenlijk is dat ook wel een beetje zo. De slug veranderen dat is appeltje eitje, maar dit heeft wel gevolgen voor bijvoorbeeld Google. Heb je een slug veranderd die al maanden / jaren in Google staat? Dan krijgen de mensen vanaf nu een foutmelding omdat de slug niet meer hetzelfde is. Ook links in je website die je gemaakt hebt naar die pagina toe moeten allemaal worden aangepast.

Ik zou daarom altijd een redirect maken wanneer je een link lang in gebruikt hebt en er veel verkeer naar toe komt. Redirecten van links kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met plugins maar ook via de .htaccess, dat is ook de methode die ik zelf altijd gebruik.

Via de FTP kun je het bestand .htaccess downloaden en daar kun je dan de volgende regel aan toevoegen:

Redirect 301 /wordpress/tips-wordpress/wordpress-slug-aanpassen-oud/ https://www.website-advies-bureau.nl/wordpress/tips-wordpress/wordpress-slug-aanpassen-nieuw/

Vanaf nu zal iedereen die naar de oude url komt automatisch naar de nieuwe url doorgestuurd worden.

Andere vragen of wil het niet lukken?

Heb je nog andere vragen of wil het niet helemaal lukken? Laat hieronder dan een berichtje achter en dan probeer ik je zo snel mogelijk verder te helpen. Contact opnemen kan trouwens ook altijd via ons contactformulier!

2 gedachten aan “WordPress slug aanpassen”

  1. Hey, ik wil de slug van mijn menu blog aanpassen van /blog-2 naar /blog. Dit lukt alleen niet, als ik -2 weghaal en dan op bijwerken klik (hier klik je ook op als je iets aan de pagina veranderd) dan komt er gewoon weer /blog-2 te staan.

    Ik krijg uberhaubt geen knoop met bewerken te zien achter de link….enig idee hoe dit komt?

    Alvast bedankt voor de moeite!

    1. Hoi Linn,

      Dank je wel voor je reactie! Ik had hem niet gezien anders had ik eerder gereageerd! Vaak als dit gebeurd betekent het dat je nog een andere pagina hebt met dezelfde slug. Heb je nog een pagina met de slug blog? Misschien in de prullenbak bijvoorbeeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *