WordPress Webhosting

Deze pagina is bijgewerkt op 29 juni 2020

Er zijn vele hosting bedrijven en vooral als je net begint met het het maken van een website kan dat nog wel eens lastig zijn. Wat voor hosting moet je eigenlijk hebben? Heb je speciale WordPress webhosting nodig en wat is belangrijk voor WordPress?

Klein beginnen

Zelf geef ik altijd als tip om klein te beginnen. Je kunt wel 10GB schijfruimte nemen of onbeperkt dataverkeer, maar vooral in het begin is dat vaak helemaal niet nodig. Begin klein en breid uit waar nodig. Ben je klein gestart en kom je er achter dat je te weinig ruimte hebt? Dan is het nooit een probleem om hoog te gaan in je abonnement. Omlaag gaan is lastiger, daarom zou ik altijd klein starten.

Grotere website?

Wanneer je een WordPress website gaat starten is het handig als de hosting een controle panel heeft waarmee je snel WordPress kunt installeren, back-uppen en kunt terug plaatsen. Onderstaande pakketten zijn speciaal voor WordPress en ook voorzien van een controle panel. Deze hosting is wel wat duurder, maar als je een grote website hebt met veel bezoekers zou ik je toch aanraden om dan ook iets meer uit te geven aan je hosting.

WordPress pro pakket
per maand
15,-
Hét pakket voor de meer ervaren gebruiker
5GB NVMe Schijfruimte
Onbeperkt dataverkeer
Litespeed Webserver
WordPress Litespeed Caching
PHP Selector
Redis Caching
Stagingomgeving
1-klik installatie van Wordpress
Incrementele back-ups van de website
Gratis veiligheidscertificaat (SSL)
SSH-access (indien benodigd)
Support mail
Support per telefoon
24/7 uptime controle
HTTP/2 + HTTP/3 ondersteuning
5 Mailaccounts
Gratis e-mail / website-migratie
Imunify360 Malware scan + fix
Mobiele applicatie
NL/DE/FR Datacenter
Aanvragen

 

Er is een grote kans dat je naar deze lijst kijkt en denkt…Ja leuk…Maar wat betekent het nou eigenlijk? Hieronder ga ik stap voor stap alle eigenschappen bespreken.

NVMe Schijfruimte

Wanneer je hosting aanschaft ga je een stukje ruimte huren. Hoe groot deze ruimte gaat zijn, dat valt onder schijfruimte. Weet je al dat je een erg grote website gaat maken? Dan is het handig om te letten op de schrijfruimte.

Bij deze hosting staat de afkorting NVMe voor de schijfruimte en dat staat voor: Non Volatile Memory express. Dit is het systeem dat de schijf aanstuurt. Er zijn verschillende soorten systemen die hiervoor gebruikt kunnen worden en het NVMe systeem staat bekend om zijn snelheid. Hoe sneller je website hoe beter je resultaten zullen zijn. Niet alleen zullen je klanten langer op de website blijven, ook Google beloond een snelle website. Een snelle website kan dus ook voor meer bezoekers zorgen.

Dataverkeer

Wanneer iemand je website bezoekt word er data verzonden vanaf de website naar de computer van de bezoeker. Heb je een hele grote website met veel afbeeldingen dan zal er meer dataverkeer zijn dan bij een kleine website zonder afbeeldingen. Naast de grootte van je website hebben ook het aantal bezoekers te maken met de hoeveelheid dataverkeer. Heb je heel veel bezoekers? Dan zal er meer data verzonden moeten worden van website naar bezoeker en zal er dus ook meer dataverkeer plaats vinden.

Litespeed Webserver

Hiermee wordt de software bedoeld die ze gebruiken op de webserver. Litespeed Webserver is een hele bekende software die gebruikt kan worden. Andere software die bijvoorbeeld vaak gebruikt wordt is Apache of Nginx webserver.

Litespeed Webserver maakt gebruik van de meest geavanceerde technieken waardoor je website razendsnel zal laden. Hoe sneller je website zal zijn hoe meer profijt je er van zult hebben. Bij een langzame website zijn mensen snel geneigd verder te klikken dus snelheid is een belangrijke factor voor het bouwen van een goede website. Ook vindt Google snelle websites leuk, dus je website zal daardoor ook weer hoger in de resultaten verschijnen wat op zijn beurt weer zal zorgen voor meer bezoekers.

WordPress Litespeed Caching

De litespeed caching is een plugin die wij aanraden om op u WordPress website te gebruiken. Deze unieke plugin optimaliseert je website en zorgt dat je het beste uit je website kan halen. Wat deze software onderscheid van andere plugins dat alle aanpassing rechtstreeks op de server plaatsvind. De plugin communiceert rechtstreeks met de server software van litespeed. Bij andere plugins vind de optimalisatie plaats in de browser of via andere servers.

PHP Selector

De Php-selector optie kun je gebruiken voor het selecteren van de gewenste versie. Met dit stukje software kun je snel en makkelijk wisselen van php versies en door jouw geselecteerde modules te activeren. Je kunt hiermee dus jouw persoonlijke voorkeur van php gebruiken en testen wat wel en niet compatible is met je website. Deze functie is te vinden in je directadmin.

Redis Caching

Dit stukje software zorgt er voor dat de buffer van je website word weg geschreven naar een andere locatie. Hier door hoeft deze data niet elke keer opnieuw aangemaakt te worden en word de website veel sneller geladen. Redis Caching slaat alle data op in het Ram geheugen in plaats van de harde schijf.

Stagingomgeving

Als je gebruikt maak van de WordPress Installatron kun je hiermee een test omgeving maken van je huidige website installatie. Als je bij deze Stageomgeving wijzigingen maakt en deze doorvoert om te testen kan de huidige website gewoon doorlopen. Dit is handig voor het testen van updaten of andere wijzigen van je website.

1-klik installatie van WordPress

Het installeren van WordPress via de installatron heeft een paar instellingen nodig en dan kunt u met 1 klik de WordPress installeren. Je hoeft geen uitgebreide wizard te volgende met lastige configuratie instellingen. Een kwestie van locatie instellen, website naam, inlog gegevens en je kunt de WordPress applicatie installeren.

Incrementele back-ups van de website

Standaard worden er van de website Incrementele back-ups gemaakt, dit houd in dat er een backup word gemaakt van alleen de gewijzigde bestanden. Dit scheelt tijd en ruimten, mocht er iets mis gegaan met u website kunt u alles met 1 klik weer terug zetten. De backups worden elke nacht gemaakt en 30 dagen bewaard. Vind je dit te weinig, vaker kan altijd maar dan in overleg.

Gratis veiligheidscertificaat (SSL)

Bij de website krijgt je een gratis ssl beveiliging certificaat. Deze zorgt ervoor dat alle gegevens die worden uitgewisseld tussen de website en bezoeker versleuteld opgeslagen worden. Hier moet je denken aan als bevoordeelt persoon gegevens, bank gegevens, ect.

SSH-access (indien benodigd)

SSh staat voor Secure Shell, dit is een netwerk protocol die zorgt voor een beveiligde verbinding naar de server toe. Dit word gebruikt voor programma’s zoals Putty en winSCP. De gevens die door deze verbinding met de server worden uitgewisseld, worden op een cryptografische manier versleutelt.

Support per mail

Heb je vragen, mail ons gerust. Wij zijn altijd bereikbaar via de email.

Support per telefoon

Ook telefonisch kun je ons altijd bereiken, dus heb je vragen of problemen neem dan gerust contact met ons op via je telefoon of de email.

24/7 uptime controle

Uw website zal 24/7 bewaakt en gecontroleerd worden. Dit houd in dat we kijken of alles nog wel goed werkt. Mocht dit niet het geval zijn dan zullen wij uiteraard contact met u opnemen.

HTTP/2 + HTTP/3 ondersteuning

Wij ondersteunen de nieuwste http protocollen 2 en 3. Het http protocol is die manier hoe wij het internet op surfen, de communicatie van je browser naar de website server. De verschillen de versies verschillen van elkaar snelheid en uitbreidingen. De http 3 protocol is ontwikkeld door google en word al gebruikt door Google en Facebook.

5 Mailaccounts

Bij het instap en pro pakket kun je bij ons 5 email gebruikers account aanmaken. Het is altijd handig om meerdere email adressen te gebruiken voor je website.

Gratis e-mail / website-migratie

Wij zijn gespecialiseerd in het migreren van emails en websites. Heb je een WordPress website of email die gemigreerd moeten worden dit doen wij dit graag voor je, het kost je niks en je klantjes zullen hier niets van merken. Wil je een Joomla of Drupal website migreren, dat kan ook maar dan in overleg.

Imunify360 Malware scan

Bij ons worden alle website elke dag gecontroleerd op Malware door middel van de Imunify360 Malware scan. Dit zijn kleine virusjes de proberen inbreken op websites. Op deze manier voorkomen wie dat iemand je site probeert overnemen en hiermee schade aan je website aanricht. Hiermee kunnen houden we je site veilig en betrouwbaar.

Mobiele applicatie

Wij hebben een app voor de mobiele telefoon. Deze kun je eenvoudig downloaden via de playstore of de istore. Met onze app kunt u gemakkelijk u facturen bekijken en domeinen nakijken of zelfs registeren.

NL/DE/FR Datacenter

Datacenters zijn de locaties waar de fysieke servers staand die verbonden worden met het internet. Onze server zullen alleen in datacenters staan in Nederland, Duitsland of Frankijk. Alleen op deze manier kunnen wij top kwaliteit garanderen van onze servers.