WordPress Webhosting

Er zijn vele hosting bedrijven en vooral als je net begint met het het maken van een website kan dat nog wel eens lastig zijn. Wat voor hosting moet je eigenlijk hebben? Heb je speciale WordPress webhosting nodig en wat is belangrijk voor WordPress?

Zelf geef ik altijd als tip om klein te beginnen. Je kunt wel 10GB schijfruimte nemen of onbeperkt dataverkeer, maar vooral in het begin is dat vaak helemaal niet nodig. Begin klein en breid uit waar nodig. Ben je klein gestart en kom je er achter dat je te weinig ruimte hebt? Dan is het nooit een probleem om hoog te gaan in je abonnement. Omlaag gaan is lastiger, daarom zou ik altijd klein starten.

Wanneer je een WordPress website gaat starten is het handig als de hosting een controle panel heeft waarmee je snel WordPress kunt installeren, back-uppen en kunt terug plaatsen. Onderstaande pakketten zijn speciaal voor WordPress en ook voorzien van een controle panel. Echte aanraders dus!

WordPress instap pakket
per maand
10,-
Mooi pakket voor starters
WordPress Litespeed Caching
PHP Selector
Redis Caching
Stagingomgeving
1-klik installatie van Wordpress
Incrementele back-ups van de website
Gratis veiligheidscertificaat (SSL)
SSH-access (indien benodigd)
Support per mail
Support per telefoon
24/7 uptime controle
HTTP/2 + HTTP/3 ondersteuning
5 Mailaccounts
Gratis e-mail / website-migratie
Imunify360 Malware scan
Mobiele applicatie
NL/DE/FR Datacenter
Aanvragen
WordPress pro pakket
per maand
15,-
Hét pakket voor de meer ervaren gebruiker
5GB NVMe Schijfruimte
Onbeperkt dataverkeer
Litespeed Webserver
WordPress Litespeed Caching
PHP Selector
Redis Caching
Stagingomgeving
1-klik installatie van Wordpress
Incrementele back-ups van de website
Gratis veiligheidscertificaat (SSL)
SSH-access (indien benodigd)
Support mail
Support per telefoon
24/7 uptime controle
HTTP/2 + HTTP/3 ondersteuning
5 Mailaccounts
Gratis e-mail / website-migratie
Imunify360 Malware scan + fix
Mobiele applicatie
NL/DE/FR Datacenter
Aanvragen

 

Er is een grote kans dat je naar deze lijst kijkt en denkt…Ja leuk…Maar wat betekent het nou eigenlijk? Hieronder ga ik stap voor stap alle eigenschappen bespreken.

NVMe Schijfruimte

Wanneer je hosting aanschaft ga je een stukje ruimte huren. Hoe groot deze ruimte gaat zijn, dat valt onder schijfruimte. Weet je al dat je een erg grote website gaat maken? Dan is het handig om te letten op de schrijfruimte.

Bij deze hosting staat de afkorting NVMe voor de schijfruimte en dat staat voor: Non Volatile Memory express. Dit is het systeem dat de schijf aanstuurt. Er zijn verschillende soorten systemen die hiervoor gebruikt kunnen worden en het NVMe systeem staat bekend om zijn snelheid. Hoe sneller je website hoe beter je resultaten zullen zijn. Niet alleen zullen je klanten langer op de website blijven, ook Google beloond een snelle website. Een snelle website kan dus ook voor meer bezoekers zorgen.

Dataverkeer

Wanneer iemand je website bezoekt word er data verzonden vanaf de website naar de computer van de bezoeker. Heb je een hele grote website met veel afbeeldingen dan zal er meer dataverkeer zijn dan bij een kleine website zonder afbeeldingen. Naast de grootte van je website hebben ook het aantal bezoekers te maken met de hoeveelheid dataverkeer. Heb je heel veel bezoekers? Dan zal er meer data verzonden moeten worden van website naar bezoeker en zal er dus ook meer dataverkeer plaats vinden.

Litespeed Webserver

Hiermee wordt de software bedoeld die ze gebruiken op de webserver. Litespeed Webserver is een hele bekende software die gebruikt kan worden. Andere software die bijvoorbeeld vaak gebruikt wordt is Apache of Nginx webserver.

Litespeed Webserver maakt gebruik van de meest geavanceerde technieken waardoor je website razendsnel zal laden. Hoe sneller je website zal zijn hoe meer profijt je er van zult hebben. Bij een langzame website zijn mensen snel geneigd verder te klikken dus snelheid is een belangrijke factor voor het bouwen van een goede website. Ook vindt Google snelle websites leuk, dus je website zal daardoor ook weer hoger in de resultaten verschijnen wat op zijn beurt weer zal zorgen voor meer bezoekers.