Hoe kan ik mijn WordPress website updaten?

Horizontaal beeld van computermonitor met WordPress-dashboard tijdens updateproces.

Het is belangrijk om je WordPress-website regelmatig bij te werken! Zo hou je ‘m veilig tegen hacks, zorg je ervoor dat alles soepel blijft draaien en blijf je up-to-date met de nieuwste technologie毛n voor een optimale gebruikerservaring.

In 8 stappen leg ik je uit hoe je een WordPress website kunt updaten. Toch nog vragen? Laat een reactie achter onderaan de pagina of neem contact op via het contactformulier.

 1. Maak een back-up van je website:

  Dit is belangrijk voor het geval er iets misgaat tijdens het updateproces. Gebruik een back-up plugin of maak handmatig een back-up van je bestanden en database.

 2. Controleer of er updates beschikbaar zijn:

  Ga naar het dashboard van je WordPress-website en klik op “Updates” in het zijmenu. Hier zie je of er updates beschikbaar zijn voor WordPress zelf, thema’s en plug-ins.

 3. Update WordPress-core:

  Als er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is, klik dan op de knop “Nu bijwerken” om de update uit te voeren.

 4. Update thema’s:

  Als er updates beschikbaar zijn voor je ge茂nstalleerde thema(‘s), kun je deze bijwerken door naar de pagina ‘Thema’s’ te gaan en de optie voor het bijwerken van het thema te selecteren.

 5. Update plug-ins:

  Ga naar de pagina ‘Ge茂nstalleerde plug-ins’ en vink de plug-ins aan die een update vereisen. Klik vervolgens op de optie ‘Bulkacties’ en selecteer ‘Bijwerken’. Klik op ‘Toepassen’ om de updates uit te voeren.

 6. Controleer je website:

  Nadat de updates zijn voltooid, controleer je je website om ervoor te zorgen dat alles nog steeds naar behoren werkt. Test verschillende pagina’s en functionaliteiten om eventuele problemen op te sporen.

 7. Opruimen:

  Verwijder eventuele ongebruikte thema’s en plug-ins om je website schoon en geoptimaliseerd te houden.

 8. Maak opnieuw een back-up:

  Zodra alles is bijgewerkt en getest, maak je opnieuw een back-up van je website om ervoor te zorgen dat je de meest recente versie hebt opgeslagen.

Door deze stappen te volgen, kun je je WordPress-website veilig en up-to-date houden!

Horizontaal beeld van computermonitor met WordPress-dashboard tijdens updateproces.