Gebruik jij een beveiligingsplugin?

Deze pagina is bijgewerkt op 18 januari 2017

Voor WordPress zijn er heel veel plugins die je kunt gebruiken om je website beter te beveiligen.
Ik gebruik zelf vaak de WordFence plugin.

Wat ik fijn vind aan deze plugin is dat je veel dingen zelf kunt instellen. Hieronder een klein lijstje met onderdelen die ik altijd standaard instel bij de installatie van WordFence.

IP blokkeren bij het gebruik van een foute gebruikersnaam
Wanneer de verkeerde mensen toch bij je inlogscherm terecht komen is het mogelijk om iemand meteen te blokkeren als er een foute gebruikersnaam gebruikt word. Ik stel hem zo in dat je bij het gebruik van een foute gebruikersnaam meteen een aantal uur geblokkeerd word.

E-mails ontvangen bij updates
Een website met verouderde plugins, themes of WordPress versie maakt meer kans om gehackt te worden. Daarom is het heel belangrijk dat je website altijd up to date is. Ik heb WordFence zo ingesteld dat ik altijd een email krijg als er een update beschikbaar is. Op die manier kan ik snel updaten en maak ik de kans om gehackt te worden weer een stukje kleiner.

Geblokkeerde gebruikersnamen
Het is mogelijk om bij WordFence een aantal gebruikersnamen in te voeren die direct geblokkeerd moeten worden. Zo proberen veel hackers in te loggen met admin, superadmin en namen van de website. Ook {login} en {test} worden vaak gebruikt. Deze blokkeer ik altijd al van te voren.

Automatische scans
WordFence heeft de mogelijkheid om je website te scannen en te zoeken naar ‘vuile’ codes. Wanneer er plots een gek bestand op je website verschijnt krijg je een e-mail van WordFence zodat je er meteen naar kunt kijken. Ik zorg er altijd voor dat een website minimaal 1 keer per 24 uur gescand wordt zodat ik er snel bij ben mocht er wat mis gaan.

Andere beveiligingsplugins

Zoals je kunt lezen ben ik wel enthousiast over WordFence. Ik kan er ook nog wel even over doorschrijven maar het beste is gewoon de plugin uit proberen natuurlijk!

Ik ben ook wel erg nieuwsgierig naar wat voor plugins mensen nog meer gebruiken en wat daar dan de voordelen van zijn! Wil je meer vertellen over de beveiligingsplugin die jij gebruikt? Laat dan een berichtje achter onderaan de pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *