Streepjes tussen menu items

Deze pagina is bijgewerkt op 29 januari 2017

Soms wil je dat de menu items duidelijk van elkaar gescheiden worden. Dat kan bijvoorbeeld met streepjes tussen menu-items, ook wel scheidingstekens voor met menu genoemd.

Streepjes tussen menu

Een scheidingsteken tussen de menu-items kan op verschillende manieren gedaan worden. Het kan in de CSS geregeld worden maar bij WordPress kan het ook bij menu’s geregeld worden!

Stap 1 – Ga in het WordPress dashboard naar menu’s

Streepjes tussen menu items
Bij menu’s klik je links op aangepaste links en dan doe je voor de link een ‘#’ plaatsen en als link tekst het streepje ‘|’. Daarna voeg je hem toe aan het menu en plaats je hem op de juiste plaats.

Staat er bij jouw WordPress geen aangepaste links? Klik dan rechtsboven in op scherminstellingen en vink aangepaste links aan. Het vakje zal dan links verschijnen.

Stap 2 – Haal de link er helemaal uit

Streepjes tussen menu items

Zodra het item in het menu staat haal je de link er helemaal uit. Wanneer je dat meteen probeert te doen zul je merken dat het menu-item dan niet toegevoegd mag worden.
Vandaar deze kleine omweg 🙂

De link moet er uitgehaald worden omdat het anders erop lijkt dat het streepje ook een link is en dat is het natuurlijk niet. Daarna sla je het menu op en bekijk je het resultaat!

Streepjes tussen menu

Meer vragen of kom je er toch niet helemaal uit?
Laat dan een reactie achter onderaan de pagina en wij helpen je verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *