Menu link openen in een nieuw tabblad

In dit bericht ga ik je laten zien hoe je een menu link kan laten openen in een nieuw tabblad. Ook leg ik je uit waarom het belangrijk is om sommige links in een nieuwe pagina te openen.

Menu link openen in een nieuw tabblad

Als voorbeeld gebruik ik hiervoor even de website van Website-Advies-Bureau.nl. Ik ga hier de link ‘handleiding WordPress’ laten openen in een nieuw tabblad.

Menu item openen in een nieuw tabblad

Dashboard > Weergave > Menu

Dashboard openenOm het menu te kunnen bewerken zul je eerst naar het dashboard moeten gaan.

Menu link toevoegen

weergave menu Eenmaal aangekomen op de dashboardpagina scroll je naar beneden en selecteer je de optie “Weergave”, “Menu” en hier klik je hier op. De menupagina zal zich nu openen. Met de volgende stap scroll je iets naar beneden tot je de optie aangepaste link ziet staan. Deze optie klik je open en bij de URL plaats je de link waar het menu item naar toe moet gaan.

Aangepaste linkBij de optie linktekst vul je de naam in die je wil laten zien in het menu. In dit geval zou dat zijn: handleiding WordPress. De laatste stap voor de handeling is klikken op ~Aan menu toevoegen. De door jouw gekozen naam zal nu helemaal onderaan het menu verschijnen.

Sublink maken

sublink aanmakenNu de link helemaal onderaan staat is het een link geworden in je menu. Maar wat ik wil doen is er een sublink van maken onder een bestaande categorie in het menu.

Sleep het menu item wat je zojuist hebt aangemaakt naar de plek in het menu waar jij hem wil hebben. Klik met je muis op de naam en trek het geheel iets naar rechts. Je zult aan de hand van de stippellijn zien dat de link balk dan iets opschuift. Nu heb je een sublink toegevoegd onder de reeds bestaande link.  Vervolgens druk je op menu opslaan.

Menu link aangemaakt

Nu je de link hebt aangemaakt en opgeslagen hebt ga je naar de voorkant van je WordPress website. Klik op de menu link en kijk vervolgens wat er gebeurd. Je zult zien dat wanneer je op de link klikt deze opent in dezelfde pagina. Maar wat ik juist graag wil is dat het geheel zich opent in een nieuw venster of tabblad en dat het websitegedeelte waar ik aan het lezen was blijft staan.

Linkdoel instellen

Wijzigen van het linkdoel

Linkdoel aanvinkenNu ga ik je laten zien hoe je de optie linkdoel aan kan passen. Ga terug naar het Dashboard > Weergave > Menu’s en klik dan rechtsboven op scherminstellingen. Verschillende opties zullen nu zichtbaar worden, selecteer hier linkdoel en vink deze aan.

Wanneer je nu terugkeert naar het stukje menu wat je zojuist eerder hebt aangemaakt zie je de mogelijkheid: Open link in een nieuw tabblad. Deze vink je aan en vervolgens doe je weer het menu opslaan. Wanneer je nu teruggaat naar de voorkant van je website en klikt op de link in het submenu zal deze openen in een nieuw venster.

Waarom openen in een nieuw venster

Wanneer ik PDF’s of een link naar een andere website plaats kies ik er altijd voor om de link openen in nieuw venster. De reden waarom ik dit doe is eigenlijk heel simpel. Een van de doelen van een website is dat je bezoekers op je website krijgt.

Laat je een externe link naar een PDF of andere website sturen zijn de mensen dus weg bij je eigen website. Met een grote kans dat ze niet meer terug komen en dat is wel het laatste wat we willen. Daarom kies ik ervoor om mijn eigen website altijd op de achtergrond en naast het te openen venster laat meedraaien.

Kan ik ergens bij helpen?

Heb je nog vragen of zou je iets anders willen weten over WordPress of kan ik je gewoon ergens mee helpen stuur me dan een berichtje via de contactpagina. Ik help je altijd graag verder!

Tot WordPress 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *