Ik wil een domeinnaam en nu?

Deze pagina is bijgewerkt op 29 januari 2017

Als je er over uit bent dat je een website wilt dan zul je na moeten gaan denken over een domeinnaam. Dat kan nog behoorlijk lastig zijn want de beste domeinnamen zijn natuurlijk al bezet.

Er zijn verschillende websites waar je kunt checken of het gekozen domein al bezet is. Voor een .nl website kun je dit bijvoorbeeld doen via het SIDN. Wanneer je al hebt besloten welke hosting je wilt dan kun je op die website ook vaak wel checken of een domeinnaam nog vrij is.

Tips voor een goede domeinnaam

De domeinnaam moet een simpele domeinnaam zijn die je kunt doorgeven aan mensen. Bedenk je dat het iets is wat de mensen moeten onthouden. Als je een domeinnaam eerst nog moet uitleggen aan mensen – dan kan je beter een andere domeinnaam nemen.

Nog een tip

Het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere domeinnamen te nemen om er zeker van te zijn dat de bezoeker op jouw website terecht komt. Website-advies-bureau.nl is ook te bereiken via de domeinnamen: websiteadviesbureau.nl, websiteadviesburo.nl & website-advies-buro.nl 🙂

Waar schaf je een domeinnaam aan?

Er zijn heel veel webhosting bedrijven die domeinnamen aanbieden. Ik werk zelf vooral met .nl domeinnamen en daar kan ik de tip geven dat een domeinnaam op jaar basis niet meer dan 7,50 / 10 euro per jaar moet kosten. (dat is zonder de hosting uiteraard)

Meer tips nodig over waar je de domeinnaam en de hosting aanschaft?
Lees dan dit artikel eens: Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *