Wat is hosting?

Deze pagina is bijgewerkt op 29 januari 2017

Hosting - ServersWanneer je een website gaat bouwen heb je hosting nodig. Wat is hosting? Dat is een bedrijf waar je een stuk ruimte op de server kan huren. Je website bestaat uit allerlei bestanden en die moeten ergens komen te staan.

Er zijn vele hosting bedrijven die allemaal iets anders aanbieden. Soms is het zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Een paar tips bij het uitkiezen van een hosting

Bij een kleine website heb je aan 500MB ruimte meer dan genoeg!

Betaal niet onnodig veel voor ruimte die je toch niet gebruikt. Een kleine website denk aan 5 pagina’s tekst en wat formulieren is doorgaans niet groter dan 500MB. Start altijd klein – omhoog gaan met een pakket is meestal niet zo moeilijk, andersom wel.

Wanneer je 1 WordPress website maakt heb je maar 1 MSQL database nodig

Ook hier het advies – betaal niet onnodig veel voor dingen die je niet nodig hebt. Ben je van plan 1 WordPress website te bouwen? Dan heb je aan 1 MYSQL database wel genoeg.

Zoek een hosting waarbij je met een paar klikken een CMS Systeem zoals WordPress kan installeren.

Een CMS systeem zoals WordPress installeren is niet veel werk als je weet hoe het moet maar in een paar klikken installeren kan je een hoop tijd schelen.

Bij een handmatige installatie gaan er toch altijd wel kleine dingen mis die je tijd kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wachtwoord verkeerd intypen of een database naam verkeerd spellen. Bij een hosting waar je het met een paar klikken kunt doen wordt dit allemaal al geregeld voor je.

Dat scheelt gedoe en zo kun je snel beginnen met het maken van je website!

Zoek een hosting waar je in een paar klikken een back-up van een website maken en terug zetten.

Een back-up maken van de website kost op zich niet zoveel tijd als je weet wat je moet doen. Naast dat alle bestanden van de server naar je computer gekopieerd worden moet je er ook aan denken om een back up van je database te maken.

Wanneer je een grote website hebt kan het even duren voordat alle bestanden naar je computer gekopieerd zijn. Dat kost tijd en ook het inloggen en exporteren van de database kost toch weer even wat tijd. En mocht het mis gaan dan moeten alle bestanden van de computer ook weer terug gekopieerd worden.

Bij sommige hosting bedrijven kun je met een paar klikken een back up maken en dat raden we zeker aan! Soms ben je aan het testen met een website en dan gaat er van alles mis. Als je 5 keer in een half uur de back up moet maken en terug zetten dan scheelt het veel tijd als je dat met een paar klikken kan doen.


Persoonlijke tip webhosting

Bij mij klanten raad ik altijd de hosting van TopServers.nl aan. Ik heb daar zelf ook stage gelopen en het is een goed bedrijf waarbij je voor een leuke prijs goede hosting krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *