Wat is SEO?

Deze pagina is bijgewerkt op 25 februari 2022

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization. Dat betekent je website optimaliseren voor de zoekmachines zodat ze je kunnen vinden.

Wanneer je in de zoekmachines goed gevonden word dan krijg je meer bezoekers op je website. Daarom is het belangrijk dat de website wel een beetje zoekvriendelijk is.

Hoe maak je een website SEO vriendelijk?

Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je je website zoekvriendelijker kunt maken. Hieronder noem ik er even een paar uit mijn hoofd op:

Meta informatie / zoekwoorden
Zorg er voor dat de meta informatie en de zoekwoorden worden aangegeven in de code. Hoe je dit moet doen dat ligt er aan hoe je je website aan het bouwen bent. Wanneer je je website bouwt met WordPress pak je de zoekwoorden e.d. anders aan dan dat je een website zonder CMS systeem bouwt.

Zorg voor een goede pagina titel

Gebruik van titel tags (< h1 >< h2 >< h3 >< h4 >< h5 >< h6 >)
De < h1 > is de belangrijkste tag in de website. In deze titel plaats je de belangrijkste informatie van de website. Omdat dit de belangrijkste is van alle titel tags is het belangrijk dat je hem niet vaker dat 1 keer plaatst.

Zorg dus voor 1 unieke < h1 > per pagina. De rest van de titels kun je plaatsen in een van de andere titel tags.

Plaatsen van alt teksten
Wanneer je een afbeelding plaatst kun je ook een alt tekst plaatsen. Deze tekst krijgen mensen te zien als de afbeelding van je website het op een of andere manier niet meer doet.

Ook de blinden maken gebruik van deze alt teksten. Dit zijn de teksten die op gelezen worden daarom is het belangrijk dat de alt tekst van de afbeelding goed beschrijft wat de afbeelding laat zien.

Lengte van de pagina
Een andere manier om je website nog even wat SEO vriendelijker te maken is de teksten van je website lang genoeg maken. Maak de teksten minimaal 300 woorden lang en dan zit je volgens mij wel goed 🙂

Lengte van de alinea
Zorg er voor dat de lengte van een alinea niet meer dan 300 woorden is!

Meer manieren om SEO vriendelijk te worden

Dit waren de manieren die ik even snel kon bedenken maar met dat ik dit schrijf bedenk ik me alweer nieuwe ideeën.

Meer vragen over SEO? Neem gerust even contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *