Ennn landen maar! Meer over de landingspagina

Ennnn landen maar! Wat bedoelt ze daar nou weer mee zul je denken..Dit heeft alles te maken met mijn tip voor vandaag! Ik ga het vandaag hebben over landingspagina’s en dan vooral degene die je kunt gebruiken voor Google.
⠀⠀
Oké eerst maar eens uitleggen wat een landingspagina eigenlijk is. Een landingspagina is een webpagina waarop bezoekers binnenkomen (landen) op je website. Eigenlijk zijn alle pagina’s waar bezoekers op binnenkomen landingspagina’s maar je kunt ook speciale landingspagina’s maken.
⠀⠀
Stel je website heeft 3 menu items, home, diensten en contact…Dan heb je 3 pagina’s waar Google je op kan vinden. Maar stel dat je 10 pagina’s hebt? Dan heb je nog 7 kansen om gevonden te worden! 💪
⠀⠀
Deze pagina’s komen dan niet in je menu te staan maar ze staan wel online. De bezoeker ziet ze niet maar Google ziet ze wel en laat deze ook zien in de zoekresultaten.
⠀⠀
Heb je bijvoorbeeld een website over coaching? Dan kun je naast de 3 pagina’s bijvoorbeeld ook nog een hele stel landingspagina’s schrijven over de problemen waar mensen mee geholpen kunnen worden.
⠀⠀
Als iemand last heeft van paniekaanvallen en jij kunt helpen, dan zou dat een mooi focus woord kunnen zijn voor je pagina. Wanneer ze dan op Google zoeken naar paniekaanval is er een kans dat ze bij jouw landingspagina terecht komen.
⠀⠀
Veel mensen zoeken ook op diensten in combinatie met woonplaats. Geef je coaching in Almere? Dan zou ik ook een pagina schrijven met de focus woorden: coaching Almere. Nog meer kansen om gevonden te worden!

SEO voor de landingspagina

Er zijn allerlei zaken waar je op kunt letten om je pagina beter vindbaar te maken voor Google. Denk aan waardevolle content, teksten met minimaal 300 woorden (meer is beter), goede titel structuur etc.
⠀⠀
Landingspagina’s worden trouwens niet alleen gebruikt om beter gevonden te worden in Google. Je kunt ook een landingspagina maken om mensen door te sturen vanaf andere kanalen zoals social media.
⠀⠀
Wil je mensen laten inschrijven voor je nieuwsbrief? Of mensen een offerte laten aanvragen? Dan is een landingspagina ook erg handig. 👌
⠀⠀
Heb je vragen of andere aanvullende tips? Let me know 💖

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *