3 tips voor je Instagram story’s

Tip 1 πŸ‘‰ Slide 2

(Je kunt in het Instagram bericht hiernaast naar rechts klikken)
Wist je dat je heel simpel een achtergrondkleur voor je story kunt kiezen? Dit doe je door rechtsboven in te klikken op het icoontje voor de tekenfunctie. πŸ–Š

Daarna kies je voor het icoontje van de pen helemaal links. In plaats van tekenen hou je de pen ingedrukt en dan veranderd de achtergrondkleur in de kleur die je gekozen hebt.

Dit kun je trouwens ook doen met de markeerstift! Dan krijgt je foto een doorzichtige kleur. Handig voor als je de foto wilt laten zien en wil zorgen dat de tekst goed leesbaar is.

Tip 2 πŸ‘‰ Slide 3

Gebruik hashtags in je story! Dit zorgt voor meer bereik omdat je story dan ook getoond wordt in het overzicht.

Zelf wil ik liever niet al die hashtags in beeld.. Dus ik maak ze gewoon in een stukje tekst en dan sleep ik ze buiten beeld. (Met dank aan @bpicturedcom ) πŸ’–.

Ik weet niet meer precies wie… Maar iemand met verstand van Instagram vertelde me dat je er niet meer dan 10 moet gebruiken in je story. Ik gebruik er zelf meestal een stuk of 5.

Tip 3 πŸ‘‰ Slide 4

Plaats altijd een locatie in je story. Dit zorgt bij mij altijd voor meer kijkers. Net als de hashtags kun je die gewoon buiten het beeld plaatsen als je niet wil dat het in je story te zien is.

Bonustip! πŸ‘‰ Slide 5

Ik denk dat de meeste mensen dit wel weten… Maar ik ga deze tip toch geven. Wanneer je naar je eigen story kijkt kun je omhoog swipen. Je ziet dan precies wie je story bekeken heeft.

Naast het oogje aan de linkerkant staat ook een grafiekje. Hier kun je nog veel meer gegevens vinden. Op die manier kun je zien welke story’s het goed doen en daar op in spelen.

Tot slot..

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben. Laat je het me weten? En als je zelf nog andere tips hebt laat ze dan vooral hieronder achter. Ook andere vragen zijn natuurlijk welkom πŸ’–.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *