Vermijd grote stukken tekst!

Deze pagina is bijgewerkt op 29 januari 2017

Als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren dan is het wel dat mensen op het internet vrij weinig lezen. Wanneer mensen niet binnen een paar seconden iets zien wat ze aanspreken is de kans groot dat ze weg klikken. Binnen 10 seconden zitten ze dan op een andere website om daar weer verder te gaan

Mensen scannen maar lezen niet

Wanneer er een bezoeker op jouw website komt dan scant hij of zij de website in een paar seconden. Van de titels worden een paar woorden gelezen en als je geluk hebt een regeltje tekst uit een alinea. Afbeeldingen worden even bekeken en als de afbeelding laat zien waar de bezoeker naar op zoek is dan heb je geluk – dan blijft hij of zij nog een paar seconden langer.

Omdat de bezoeker vaak maar eventjes op een webpagina blijft is het belangrijk dat de tekst opgedeeld word in kleine delen en dat er titels en afbeeldingen zijn.

Gebruik van titels

Om de bezoeker op de website te houden moet je een aantrekkelijke opmaak hebben. Grote stukken tekst met weinig opmaak is niet aantrekkelijk en zorgt dat de bezoeker naar een andere website gaat. Deel daarom je tekst in kleine stukken op en zorg dat er titels en subtitels aanwezig zijn.

De bezoeker wil niet alles door moeten lezen als in de laatste alinea pas het onderwerp aan de orde komt waar hij of zij over wilt lezen. Als in de titel al duidelijk word waar het stuk tekst over gaat is de kans groot dat de bezoeker langer op jouw website blijft.

Gebruik van afbeeldingen

Mensen zijn heel visueel ingesteld en daarom zijn afbeeldingen heel belangrijk op de website. De meeste mensen willen niet lezen maar plaatjes krijgen dat gaat vanzelf. Is iemand op zoek naar informatie over een gitaar dan zullen ze het veel sneller vinden als je ook een afbeelding van een gitaar plaatst. Alleen tekst is vaak niet genoeg.

2 gedachten aan “Vermijd grote stukken tekst!”

  1. Klopt helemaal echter is de trend voor SEO dat er juist wel lange teksten geschreven moeten worden. Zgn cornerstone artikelen minstens 1100 woorden. Wil je echt scoren ga je al naar de 2000 tot 2500 woorden toe. Minimale aantal woorden voor een artikel is 300 maar meer is beter.

    1. Ik heb het inderdaad ook gezien nu in SEO Yoast! Wauw dat vind ik toch wel echt een hele hoop woorden hoor!

      Wanneer je zulke grote stukken tekst gaat schrijven zorg er dan echt voor dat de tekst overzichtelijk geplaatst word. Gebruik kleine stukken en grote lappen tekst en zorg voor genoeg titels en afbeeldingen om het aantrekkelijk te houden voor de lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *