Lettertypes, waar moet je op letten?

Wanneer je een website aan het maken bent moet je ook nadenken over de lettertypes die je gaat gebruiken. Mijn advies is om niet meer dan 2/3 lettertypes te gebruiken. 3 is eigenlijk al teveel.
LESS IS MORE!

Mijn advies is om voor het menu en voor de titels hetzelfde lettertype te gebruiken en voor de grote stukken tekst hetzelfde lettertype.

Kijk uit met versieren

LESS IS MORE! Wanneer je 2 lettertypes hebt uitgekozen en vervolgens binnen 10 regels een tekst hebt vetgedrukt, schuingedrukt en onderstreept – dan heb je het hele ‘less is more’ principe niet begrepen.

Mijn algemene tip voor de lettertypes is zorg dat er niet meer dan 2 a 3 variaties in tekst zitten op 1 pagina. Daarmee bedoel ik niet alleen de soorten lettertypes maar ook de verschillende variaties die je zou kunnen gebruiken zoals vetgedrukt, schuingedrukt, onderstreept etc. etc.

Probeer de rust in de website te bewaren zodat de bezoeker snel kan vinden waar hij naar op zoek is.

Mooie lettertypes

Er zijn een aantal standaard lettertypes die je kunt gebruiken maar dat is toch een beetje saai. Google heeft hele mooie webfonts die gebruikt kunnen worden voor websites. Als je op zoek bent naar een mooi lettertype dan raad ik aan om eens een kijkje te nemen bij de Google Fonts.

Heb je nog andere vragen over lettertypes? Neem dan gewoon even contact op.

Verschillende soorten lettertypes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *