WordPress updaten | Handmatig of automatisch?

WordPress is een mooi systeem dat gratis te gebruiken is. Het is constant in beweging en de ontwikkelaars blijven bouwen. Daarom is WordPress updaten en de plugins updaten erg belangrijk. Doe je dit niet dan raakt je website verouderd en hebben hackers en bots meer kans om in jou website te komen.

Handmatig of automatisch?

Er zijn 2 mogelijkheden om de WordPress updates te doen. Je kunt het allemaal automatisch laten doen of je kunt het handmatig laten doen. Wat is hier nou de beste oplossing? De meningen hierover zijn verdeeld. Zelf doe ik mijn updates altijd handmatig omdat ik graag alles onder controle wil houden.

In het verleden heb ik het ook wel eens automatisch gedaan maar daarbij liep ik toch tegen verschillende problemen aan. Soms wanneer je de website update kan het gebeuren dat er dingen niet meer goed werken. Wanneer je handmatig update dan weet je meteen welke plugin of theme er problemen geven. Doe je alles automatisch? Dan word het lastig terug te vinden waar het probleem nou zit. Je weet dan niet wat er is geupdate en dan moet je op zoek gaan.

Mijn ervaring is dat het zoeken vaak lang kan duren omdat je niet goed weet wat er nu eigenlijk aan de hand is. Om dit te voorkomen doe ik altijd handmatig updaten.

Wat doe jij?

Ik ben ook wel erg nieuwsgierig wat de ervaringen van anderen zijn. Doen jullie handmatig updaten? Of hebben jullie alles op automatisch ingesteld? Laat het me weten in een berichtje hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *