WordPress menu maken en aanpassen

Een WordPress menu maken en aanpassen is niet zo moeilijk. Eigenlijk is het zo makkelijk dat ik in het begin veel te moeilijk dacht voor over dit klusje. Wanneer je start met het maken van een WordPress website zul je zien dat je pagina’s als eerst automatisch een menu worden. Vaak zie ik dat mensen niet weten hoe ze dit moeten aanpassen en daarom maar laten staan. Dat terwijl het aanpassen zo simpel is!

Start met het maken van het WordPress menu

Via het dashboard, in het linker menu, ga je naar Weergave > Menu’s. Heb je nog geen menu gemaakt? Dan zie je hier waarschijnlijk wel de pagina’s staan die je aangemaakt hebt. Rechts boven in kun je dan kiezen voor menu opslaan – dan word het menu opgeslagen.

Links staan de items die je allemaal kunt toevoegen aan het menu. Als je bij pagina’s een pagina aanvinkt kun je daarna klikken op aan menu toevoegen. Wanneer je dit hebt gedaan komt de pagina onderaan je menu te staan.

Wordpress menu toevoegen

Je kunt hem dan heel gemakkelijk aanklikken en slepen naar de juiste plek.

Ben je klaar en staat alles op de juiste plek? Dan kun je rechts boven in op de blauwe knop klikken met ‘menu opslaan’

Submenu’s maken

Soms wil je een submenu hebben. Dat is heel erg simpel, dat doe je namelijk ook gewoon met het slepen van het menu item. Pak het menu item vast en sleep hem dan iets naar rechts en onder het item waar hij moet komen te staan:

WordPress submenu maken

En voilà je hebt een submenu gemaakt :)!

Je kunt ook sub – sub menu’s maken, ook dat is gewoon weer een kwestie van slepen.

Naam veranderen van het menu item

De titel van je pagina wordt ook automatisch de naam voor je menu item. Soms wil je dat liever anders zien. Bijvoorbeeld als je een lange titel hebt en het past eigenlijk niet in het menu.

Naam veranderen in het menu

Gelukkig is het veranderen heel makkelijk! Klik het item open bij het kleine driehoekje rechts en dan bij de navigatielabel kun je de naam aanpassen. Vergeet daarna niet rechts boven in weer te klikken op menu op slaan :)!

Andere vragen?

Wil het om een of andere reden niet werken? Of heb je nog andere vragen? Laat dan hieronder een berichtje achter of neem contact op via het contact formulier. Ik help je graag verder :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *