Linkbuilding

Deze pagina is bijgewerkt op 29 januari 2017

Ik weet er ook niet alles over maar wat ik wel weet is dat Google links leuk vind. Links binnenin je website (om zo voor de bezoeker sneller bij zijn bron van informatie te komen) maar ook links naar andere websites.

Maar kijk uit! Ga nou niet alleen linkjes plaatsen om het linkjes plaatsen. Want dat is iets waar Google achter kan komen en als dat gebeurd kun je in een lager in Google komen te staan.

Google vertelt je nooit iets

Het kan zomaar zijn dat je in ene 3 pagina’s later in beeld komt als er gegoogled word op je naam. Dat kan vaak 100 verschillende oorzaken hebben maar het lullige van Google is dat ze je niet gewoon vertellen wat de reden is.

Je bent gedwongen om alle mogelijke redenen na te gaan (geloof mij dat zijn er een hoop) en dan moet je ook nog eens dagen wachten om te kijken of je weer hoger in Google komt.

Daarom blijf ik zeggen dat de SEO (het optimaliseren voor zoekmachines) een apart vak is. Het kost in ieder geval een hoop tijd iets wat je niet moet onderschatten! 🙂

2 gedachten aan “Linkbuilding”

  1. Google is een fan van externe links. Maar wel, natuurlijke externe links. Koop je via een linkfarm externe links heb je kans dat je geboycot wordt door google en je je rankingspositie kwijtraakt.
    Daarnaast zijn de meeste links niks waard voor je ranking.
    Stel dat je een website hebt over witte poedels en je kunt een link krijgen. Het liefst in de vorm van een blog op een andere site die ook over poedels gaat. Dan ben je goed bezig. Kun je dan ook nog je anchortekst zelf bepalen. Dus welke tekst linkt er door naar jou site. Bijvoorbeeld “witte poedels”. In dat geval ben je helemaal goed bezig. Je link is dan natuurlijk, Je site “het witte hondje” gaat over “witte poedels”. Je hebt op een externe website die over poedels gaat een blog geschreven waarvan de anchortekst witte poedels heet en naar jou eigen site doorlinkt.
    Maar heb je een link of blog op een website “het vrolijke guppie” die naar jou site over witte poedels linkt. Dan is dat onnatuurlijk en heeft geen of nauwelijks rankingswaarde. Bij grote aantallen van dit soort links verlies je je reeds opgebouwde rankingspositie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *