Waarom landingpagina’s belangrijk kunnen zijn

Landingspagina’s zijn voor veel mensen nog een mysterie terwijl het eigenlijk zo makkelijk is! Landingspagina’s zijn pagina’s die je maakt als je graag gevonden wilt worden via Google.

Stel je voor je hebt een website over koken. Je wilt graag gevonden worden op vegetarische gerechten en je hebt daarom een mooie pagina gemaakt en die staat in je menu. De mensen kunnen daar nu de pagina vinden over vegetarische recepten.

Maar wat als u nu nog 5 pagina’s schrijft? Deze zijn niet te vinden via het normale menu, maar Google weet ze wel te vinden waardoor er weer 5 extra kansen zijn dat een bezoeker op jouw website terecht komt!

Hoe maak ik dan een landingspagina?

Dat is eigenlijk heel simpel! Net zoals je andere pagina’s maakt maak je hier ook gewoon een pagina voor. Kies een zoekwoord uit zoals bijvoorbeeld: ‘vegetarische gerechten’ en schrijf een unieke tekst (niet kopiëren!) over vegetarische gerechten. Denk hierbij dat de tekst langer dan 300 woorden moet zijn en dat het zoekwoord een aantal keer in de tekst moet voor komen.

Daarna zet u de pagina online – maar plaatst u hem niet in het menu. Dan maakt u nog een pagina maar dan met een ander zoekwoord wat wel op het onderwerp lijkt zoals: ‘Vegetarische recepten’. Daar schrijft u weer een pagina over en ook deze plaatst u niet in het menu maar alleen online.

Als u alles in het menu erbij zou voegen zou het een zooitje worden en het is eigenlijk alleen belangrijk dat de mensen op jouw website ‘landen’ via Google. Daarna kunnen ze verder rond kijken op de standaardpagina’s die voor iedereen zichtbaar zijn.

Hoe optimaliseer je de landingspagina?

Er zijn veel verschillende regels, tips en mogelijkheden om de pagina goed te laten focussen op 1 zoekwoord. Voor de mensen die met WordPress werken raad ik aan om hiervoor SEO Yoast te gebruiken. Dit is echt een handige plugin die je precies vertelt wat er moet gebeuren om je tekst beter te maken!

Gebruik je geen WordPress maar wil je toch landingspagina’s maken? Laat dan een reactie achter en dan help ik je verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *