Belangrijke WordPress plugins

Deze pagina is bijgewerkt op 29 januari 2017

Wanneer je een WordPress website maakt of laat maken dan zul je gaan werken met plugins. Er zijn vele plugins die je kunt gebruiken in combinatie met WordPress. Het zijn er zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Ik maak al 7 jaar websites en de laatste 5 jaar doe ik dit vooral in WordPress. Ik heb honderden plugins uitgeprobeerd – als het er niet duizenden zijn daardoor heb ik wel een duidelijke voorkeur gekregen voor een aantal plugins. Deze plugins ga ik op deze pagina met je delen! Heb je zelf nog een goede plugin? Laat het dan vooral weten via deze link.

Belangrijke WordPress plugins

WordFence

De eerste plugin die ik altijd installeer bij een nieuwe WordPress installatie is WordFence. Dit is een plugin die helpt de website beter te beveiligen. Pas als je gehackt bent weet je hoe snel je deze plugin – of een vergelijkbare plugin moet installeren 🙂

SEO Yoast

Daarna installeer ik SEO Yoast. Met deze plugin kun je op een gemakkelijke manier je website en pagina’s zoekvriendelijker maken. Dat is belangrijk als je een beetje positie wilt krijgen in Google.

Contact Form 7 & Really Simple CAPTCHA

Omdat ELKE website een contact formulier moet hebben installeer ik ook meteen Contact Form 7 en Really Simple CAPTCHA. De eerste plugin is voor contact formulieren en de tweede is om spam tegen te gaan!